Kjøpe valp hos oss

Av våre valpekjøpere ønsker vi at dere skal være interessert i rasen og kjenne til egenskaper og behov for aktivitet/hjernetrim. 

Vi ønsker så langt som mulig at valpekjøpere kommer hjem til oss for et besøk og en samtale hvor vi går igjennom «alt» som har med rasen å gjøre mht stell, behov, sykdommer og muligheter.

Vi ønsker/forventer videre at alle valpekjøpere har planlagt sin tid med valpen en god stund fremover – en valp kan ikke forlates hjemme alene en hel arbeidsdag på flere uker.

Hos oss koster en Podengovalp fra høsten 2022 kr 20.000,- og labradorvalp kr 24.000,- .  Reservasjonsgebyr/håndpenger vil være 3000 kr for Podengovalper og 4.000 kr for Labradorvalper, Dette er penger som innbetales senest når valpen er 5 uker og trekkes i fra på kjøpesum. Reservasjonsgebyr/håndpenger betales ikke tilbake om kjøper ikke skal ha valp likevel, bortsett fra om det skulle oppstå noe uforutsett med valpen (bittfeil, kryptochid osv) I denne prisen inngår følgende:

Egen valpeperm. Bånd/line, leke, teppe, genser til Podengo

Valpepakker fra Royal Canin, Oslo Hundeskole (avd mange steder i Norge) og Agria

Valpen er behandlet 4 ganger med markkur, den leveres registrert i NKK med helseattester, microchippet og vaksinert. Valpen må være 8 uker ved levering. Vi har selvfølgelig kjøpekontrakter (NKK sin utgave) og har bl.a. med at kr 1.000 vil bli refundert når HD/AD rtg tas av labradorvalper ved ca 1,5 års alder. Om store tannfeil, bittfeil eller kryptochid på valper skulle oppstå, har vi også refusjon for dette.

Oppdretter har Agria avl forsikring på  de fleste av tispene (ikke på tisper som er lånt tilbake), her inngår skjulte feil og mangler på valpen. Valpekjøpere må forsikre sine valper enten i eget selskap eller i Agria (får tilbud fra disse).

Om du ikke har muligheter til å hente valp i løpet av uken den er 8 uker og har behov for at vi skal passe valpen fra den er 9 uker og utover, vil vi ordne det, men kommer til å ta betalt med kr 100 pr døgn, da dette krever en del jobb og tilrettelegging om alle søskenvalpene har reist.

Om du ikke har mulighet til å hente valpen hjemme hos oss (ankommer med fly for eksempel), kan vi kjøre til Gardermoen/Sandefjord flyplass og møte dere der. Vi vil ta kr 500,- til drivstoff/bompenger og parkeringsutgifter.

Det hender ganske ofte at vi ønsker oss fòrvert eller avl/sprangavtale på en valp da vi prøver å beholde noe fra alle kombinasjoner vi foretar. Vi har egne kontrakter/avtaler/priser for disse, alt etter antall kull/sprang. For en slik avtale, ønskes det at man ikke bor lengre unna oss enn en radius på max 2 timer. Det er en stor tillitssak om dette avtales, og godt samarbeid må også være et ønske fra valpekjøpers side.

Vi vil bestrebe oss til å holde valpetreff en gang pr år – i koronatiden har ikke dette vært mulig, men håper at det meste vil lette i løpet av sommeren 2021. Som oftest har vi vært hjemme hos oss i vår hage, men nå har vi også tilgang til flotte områder både i Rakkestad og på Notodden, så det er også en mulighet. Vi håper å se flest mulig av dere på treffene 😊